Träningsformer

Vi erbjuder träningsformer för dig som önskar lugn träning såsom Qigong och andningsträning, men även riktigt effektiv träning  som bygger muskler utan att belasta lederna. Oavsett vad du väljer, får du ett positivt  resultat för kropp & själ!

EMS träning (elektrisk muskel stimulering) är en av världens mest effektiva träningsmetoder och det snabbaste sättet att bygga muskler på, få en bättre hållning och öka din styrka på kort tid!

En skonsam träning som passar alla från rehab – elitidrottare. 20 min träning motsvarar 90 min hård träning på gym, 90 %av kroppens muskler aktiveras samtidigt. Träningen är individanpassad! Ingen grupp- eller cirkelträning!

Några fördelar med EMS träning:

 • Personligt stöd (cert. PT) och individuellt program
 • Snabbt resultat som omvandlar kroppsfett till muskler
 • Minskar smärtproblem i leder, rygg o nacke
 • Minskar celluliter, fastare kropp o stramare hud
 • Effektiv bäckenbotten träning efter födsel o vid inkontinens
 • Svårt att bygga muskler p gr a högre ålder
 • Konvalescens, muskelmassan avtar
 • Utrensning av slaggprodukter o ökad cirkulation i hela kroppen
 • Passar dem som ej gillar gym/grupp/cirkelträning
 • Passar dem som gillar gym o vill ha ett effektivt komplement
 • Passar dem som p gr a ålder eller annat är i ”riskgrupp” o ej får vistas på gym i dessa tider
 • Även hemträning till en något högre kostnad

Olika paket finns att köpa. Beroende paketets storlek, innehåller det även andra behandlingar som främjar bl a snabbare återhämtning, detox, bukfett, mm.

Prova på 1 gång/person, finns att köpa till reducerat pris. Detta är en träningsform som måste ”upplevas”!

Boka i Örnsköldsvik

Studier är gjorda på män och kvinnor, 40-80 år med artros i höft och/eller knäled. Resultatet visar mindre smärta, en ökad elasticitet och genomblödning som ger muskeln en bättre rörlighet och främjar återhämtning och läkningsförmågan, efter träning på vibrationsplattan.

Vibrationsträning aktiverar ett stort antal muskler samtidigt, vilket höjer effekten av träningen och förbränningsprocessen. 10-15 minuter kan ge samma förbränningseffekt som 60 min gymträning men med mindre belastning på lederna.

Studier visar att vibrationsträning belastar skelettet på ett så effektivt och skonsamt sätt att skelettet stärks.

Mage och ryggmuskler stärks och håller diskarna på plats. Vibrationer går upp genom nervbanorna och ger en djupgående behandling.

Stela axlar och bröstrygg behandlas effektivt med hjälp av vibrationsträning.

Vibrationsträning stärker de underliggande musklerna och ökar blodcirkulationen i bindväv, muskler och hud, vilket ger en positiv effekt på celluliter och gropigheter i huden.

Träningen resulterar i en bättre balans, hållning samt ett mer vältränat och slankare utseende.

Boka i Örnsköldsvik

Det grundläggande syftet med Zhineng Qigong är att släppa stress och skapa fysisk vitalitet, känslomässig balans och mental klarhet.

Zhineng fick utmärkelse i Kina 1997 för den Qigong som gav bäst hälsoeffekter i hela Kina, forskning har gjorts både utomlands och på Sahlgrenska och Karolinska. Det här är en av de största Qigong stilarna i Kina.

Övningarna handlar om livsenergi eller Qi. Vi samlar och för in Qi för att åstadkomma 3 saker:

 • Fylla på Qi
 • Lösa upp energiblockeringar
 • Balansera Qi

Genom att träna Zhineng Qigong kan vi reducera eller bli av med olika åkommor, fysiska och mentala. Stor nytta även för helt friska och aktiva personer. Träningen kan ge följande effekt:

 • Avspänd, smärtfri, mjuk kropp i balans med ökad rörlighet och cirkulation
 • Minskad stress, bättre tålamod och koncentration
 • Bibehållen vitalitet i hög ålder
 • Generellt bättre hälsa och ökat välbefinnande
 • Forskning har gjorts angående inflammation, cancer, minne och förmåga till inlärning med gott resultat

Qi begreppet används inte inom västerländsk sjukvård men en del av Qigongens positiva effekter kan även förklaras och påvisas i skolmedicinska termer, t ex bättre blodcirkulation, ökad rörlighet, bättre kroppshållning och bättre immunförsvar.

När många tränar Zhineng Qigong tillsammans, bygger man upp ett starkt Qi fält. Om Qi fältets kvalitet blir bättre, ökar sannolikheten för goda träningsresultat i form av bättre hälsa och högre ”gong fu”.
Gong fu begreppet används för att beskriva skicklighet man erhållit genom målmedvetenhet och hårt arbete. Man blir bättre på att göra rörelserna, får större träningsvilja och större förståensle.

Namnet Zhineng betyder att det är en metod som kan öka vår visdom och vår förmåga. Det är en enkel och naturlig träningsmetod som tränar både kroppen och sinnet.
Metoden består av långsamma mjuka rörelser som alla kan göra utifrån sina egna förutsättningar.

10 träningstillfällen. Varje tillfälle avslutas med en vägledd meditation, vilket har varit mycket uppskattat.

Grundkurs
Vi går igenom de 5 grundrörelserna, lär oss programmet ”Lyft upp Qi”. Här startar vi resan mot ett inre lugn!

Fortsättningskurs
Vi jobbar vidare med ”Lyft upp Qi” och fördjupar oss i rörelserna och Qigongens olika aspekter.

Boka i Örnsköldsvik

En något enklare men effektiv Qigong stil som innebär ”Frid i Sinnet”! Passar bl a dem som kan ha lite svårt med koordination.

I denna stil är jag utbildad instruktör, av den Kinesiska mästaren, Proffessor Wang i Peking.

Denna Qigong stil är på 6 sets och balanserar meridianerna och närliggande banor såsom nerver och blodkärl enligt Traditionell Kinesisk Medicin. Övningarna är enkla och lätta att praktisera. Genom att öva/träna, öppnar det upp meridianerna och närliggande banor, reglerar och harmoniserar Qi (energi) & blodflödet och stärker upp hela kroppen.

10 träningstillfällen.
Varje tillfälle avslutas med en vägledd meditation, vilket har varit mycket uppskattat.

Fortsättningskurs finns!

Boka i Örnsköldsvik

Med denna träningsform, håller du andan medan du gör olika övningar för olika ändamål.

Med anaerobiska övningar håller du dig i form, förbättrar din hälsa kontinuerligt, ökar energinivån i kroppen och bromsar åldrandeprocesserna.

Man börjar med att under en vecka träna på att bara hålla andan. Därefter kan man börja kursen som består av 10 tillfällen.
Övningar finns för nacke, ansikte, ögon, axlar, armar, knän, bålen, viktminskning, ökad fettförbränning, bättre hjärnfunktion, knipövningar för effekt på livmoder, äggstockar och prostata.

En annorlunda träningsform!

Boka i Örnsköldsvik

Detta är en träningsform som ger en intensiv träning på en viss muskelgrupp och används som rehab träning, komplement för dem som älskar gym, ensamträning för dem som ej gillar gym eller gruppträning, mm.
Allt ifrån personer som tappat muskelmassa, helt otränade till vältränade och elitidrottare. Du ligger bekvämt på en brits med kläderna på, varken svettas eller känner av rejäl träningsvärk.
Däremot kommer du att känna att det händer något med musklerna, utöver bättre hållning samt ökad ENERGI!

HI-EMT (High-Intensity Electromagnetic Muscle Trainer) använder elektromagnetiskt fält med säker intensitetsnivå. Det passerar icke-invasivt genom kroppen och interagerar med motorneuroner som därefter utlöser supermaximala muskelsammandragningar som inte kan uppnås via träning. Den inre strukturen av muskeln omformas som sedan ökar tillväxten och producerar därefter nya kedjor av muskelfibrer.
Behandlingen stimulerar, reparerar och bygger muskelvävnad som resulterar i starkare och mer strukturerad muskulatur.

På en behandling på 30 minuter, förbränner du upp till 2.300 kalorier och utövar mer än 20.000 sit-ups om du t ex tränar magen! I genomsnitt sker det en 17-18% ökning av magmuskel tjockleken samt ca 21% minskning av subkutant fettlager, 4-6 veckor efter avslutad kur på 6 tillfällen.
Fettlagret som minskat, är permanent om du inte plötsligt får för dig att äta väldigt ohälsosamt! Bra att alltid tänka på att undvika vitt socker och vitt mjöl!
Oerhört viktigt att dricka X-tra mycket vatten under hela träningskuren!

Behandlingsområden:

 • Mage
 • Rumpa
 • Lår och Vader
 • Biceps/Triceps

 

Börja med en kur på 6 tillfällen då du kommer 1-2ggr/vecka. Bör gå en dag mellan träningen. Jag fotar och mäter innan vi börjar, efter 6:e tillfället, samt ca 4-6 veckor senare, då vi ser slutresultatet. Du tar då ställning till om du behöver fler träningstillfällen eller om du vill lägga in ett eller flera underhållande träningstillfällen.

Muskeltonusen efter första ”träningskuren” håller i ca 6 månader men mycket längre om du tränar övrigt också!

Eftersom detta är en mycket intensiv träningsform som belastar levern att bli av med slaggprodukter, rekommenderar jag en 30 min snabb promenad direkt efter träningen, alternativt att boka in en lymfdränage behandling efter varje träningstillfälle (det är det bästa du kan göra för din kropp)!

EM Power Slim är en oerhört populär träningsform, maskinen går varm eftersom den dessutom minimerar fett, celluliter, lipödem, muskelbristningar o skador i senor/ledband/ligament, artros, fibromyalgi etc.

En träningsform som du bara MÅSTE PROVA!!