- Akupunktur
- Kosmetisk Akupunktur
- Medicinsk Laser
- Viktminskning
- Koppning
- Kost
- Moxibustion
- Tuina Massage
- Qigong
- Öronakupunktur
- Öronljus
- Örtmedicin

- Xin Ping Terapi

 

Traditionell Kinesisk Medicin (TCM)

Traditionell Kinesisk Medicin är ett samlingsnamn för flera sorters traditionella behandlingsformer som har dina rötter i Kina sedan ca
5000 år tillbaka.
TCM är en av mänsklighetens nu äldsta bevarade och levande medicinska tradition som utövas i många länder. 

Bibbi är specialiserad inom bl.a. följande områden:

Värk (rygg, nacke, axlar, arm, ben), ischias, mag- och tarmbesvär, PMS, depression, migrän, huvudvärk, bihålor, cirkulationsproblem, stress, insomnia, utbrändhet, högtblodtryk, rökfrihet, viktminskning, skönhetsbehandlingar m.m.
 

Mer om TCM:

De kända behandlingsmetoderna i traditionell kinesisk medicin är akupunktur, moxibustion (örtbränning), koppning, örtmedicin, tuina massage, kostlära samt övningar i bl a qigong.

Metoder som tillsammans utgör en helhet. Metoderna har utvecklats både i förebyggande syfte och i behandling av kroniska sjukdomar och vid symtom på ohälsa.

Kinesisk medicin har till skillnad från västerländsk medicin ett mera holistiskt synsätt, vilket betyder att hänsyn tas till hela människan dvs. kropp, själ och ande. Det har mycket stor betydelse i vilken omgivning och situation som människan lever i och detta påverkar dess tillstånd och hälsa.

Qi, som på svenska kan översättas med livsenergi, är grundbegreppet inom kinesisk medicin. Qi finns i allt levande och i människokroppen flödar qi i olika banor, i så kallade meridianer. 

Så länge qi flödar fritt, som den ska, kommer vi att vara i balans, friska, vitala och motståndskraftiga. Om flödet störs, skapar det en obalans som ger kroppen olika signaler, symtom. För att bota symtom måste balansen i kroppen återskapas. Att återskapa en inre harmoni (balansen mellan yin och yang) i och mellan de inre organen, är den viktigaste behandlings principen i traditionell kinesisk medicin.

En kinesisk diagnos går ut på att hitta orsaken till obalans i din kropp. Detta gör man genom att terapeuten betraktar, lyssnar, frågar och känner. Pulstagning och undersökning av tungan är viktiga instrument som talar om inre förändring i form av obalans.

Med hjälp av de olika behandlingsmetoderna, eftersträvar man att få igång processer i kroppen som i sin tur får igång olika fysiologiska funktioner som har med kroppens egna länkningsmekanismer att göra. 

Patienten blir även genom hemövningar, delaktig i sin egen process, vilket bidrar positivt till läkningsprocessen.

upp

 

Akupunktur

Med hjälp av nålar balanserar man kroppens tillstånd och obalanser. Akupunktören ställer först diagnos genom pulsmätning och genom att titta på tungan. Frågor ställs för att ytterligare fastställa orsakerna till obalansen som oftast visar sig i någon form av sjukdom eller obehag.

Nålarna sätts på speciella punkter på kroppen som tillhör olika meridianer - energibanor som i sin tur är kopplade till de inre organen.

Sticken känns oftast inte, ibland känns det som ett snabbt övergående myggbett.

 

Kosmetisk Akupunktur

Akupunktur för hälsa, ansiktslyftning och föryngring är ett fantastiskt alternativ till att återskapa skönhet utan kirurgiska ingrepp eller injektioner, på ett smärtfritt och effektivt sätt. 

Skönhetsbehandlingar, behandlingar för föryngring och vitalisering, har i Kina använts mycket länge och varit förbehållet priviligerade grupper, inte minst i kejsarens hov. 

I väst har nu detta fantastiska alternativ upptäckts. Akupunktur och kinesisk medicin är en effektiv behandling för att minska åldrandets tecken. Teknikerna ökar spänsten i musklerna och slätar ut huden i ansiktet, på halsen och andra delar av kroppen. Huden blir inte bara slätare utan även mer vital, elastisk och får en bättre lyster.

I takt med att ansiktet föryngras så infinner sig även en känsla av lugn, du kommer att känna dig mer energetisk, vackrare och vitalare.

Denna teknik ökar kroppens egen skönhet och perfektion, reducerar rynkor, slätar ut huden i ansiktet och ger en helt naturlig ansiktslyftning genom att; 

 • Sträcker hängande hud
 • Minimera eller ta bort fina linjer och rynkor
 • Reducerar påsar under ögonen
 • Bekämpar åldrandet
 • Förbättrar ansiktsfärgen, ger en hälsosam glans och lyster
 • Minskar dubbelhaka
 • Ger en klarare blick
 • Lyfter hängande ögonlock
 • Ökar blodflödet och kollagenproduktionen i huden
 • Främjar tillväxt av huvudhår
 • Mjukgör huden
 • Förstärker immunförsvaret
 • Ger ökad livslust och ökat välbefinnande

I kinesisk medicin förklaras hudens åldrande med att cirkulationen av qi, kroppens vitala energi och flöden, minskar med åren. Det resulterar i att de meridianer och flöden som underhåller vitaliteten i huden inte längre är lika effektiva. Cellerna och vävnaderna kan inte längre näras vilket gör att huden torkar, rynkor uppstår och hudens lyster minskar. Dessa processer kan förvärras genom felaktig kost, rökning, livsföring, stress, oro mm.

10 behandlingar i tät följd rekommenderas för optimalt resultat. Därefter underhållsbehandlar man, ungefär en behandling var 4:e till var 8:e vecka, beroende på ålder, livsföring mm.

Varje behandling tar ungefär 60 minuter. Första gången något mer eftersom vi börjar med ett litet samtal och lätt diagnos. 

Som kund får du föra första, efter 5:e och efter 10:e behandlingen, fylla i ett tomt ansikte med de detaljer i ditt ansikte, som du vill bättra på. På så sätt blir ditt resultat mycket konkret, för det är mycket lätt att glömma bort ev. rynka när den har reducerats mycket kraftigt eller till och med är helt borta. 

Nålarna som sätts i ansiktet är mycket tunna och känns knappt. En del personer som är ”nålrädda”, kan uppleva sticken som myggstick men känslan av lugn infinner sig snabbt när nålarna väl är på plats. De personer som inte är nålkänsliga, brukar uppleva hela behandlingen som mycket rogivande.

När nålarna sitter, får kunden sjunka in i musiken och det brukar upplevas som en djup avslappning. 

När nålarna tagits bort, avslutar jag med en lätt ansiktsmassage där jag använder endast helt naturliga oljor eller krämer. 

Efter 10:e behandlingen avslutar jag med en liten ansiktsbehandling (peeling, mask samt kräm) bestående av helt naturliga produkter. Jag informerar även om vikten av bra livsföring och vikten av ”rena” produkter till den dagliga ansiktsvården.

För bilder och referenser klicka här

upp

 

Kosmetisk Akupunktur för Viktminskning

- och ökat välbefinnande

Detta är en långsiktig metod som kombineras med samtal och handlingsplan. Behandlingen är så gott som smärtfri och helt biverkningsfri.

Detta kan man åstadkomma med denna metod: 

 • Viktreducering

 • Mjukgör huden

 • Gynnsam effekt på ämnesomsättningen

 • Minskat sötsug

 • Ökad spänst i överflödig hud

 • Förstärker immunförsvaret

 • Ger ökad livslust och ökat välbefinnande

Personer med övervikt på grund av bakomliggande sjukdom, behandlas ej. 

15 behandlingar i tät följd, till en början, rekommenderas för optimalt resultat.

Varje behandling tar ungefär 60 minuter. Första gången något mer eftersom vi börjar med ett litet samtal och lätt diagnos.

Före första behandlingen får du under en vecka fylla i en kost- och tränings dagbok. Detta för att se vad som framöver kan behöva ”Justeras” successivt. Det sker naturligtvis i samråd med dig!

Nålar sätts lokalt och distalt. Vissa nålar ska stimuleras, det kan man göra manuellt eller med hjälp av el. Det är inget som gör ont.

Efter 15 behandlingar ska kroppen vila och därefter fortsätter man behandlingarna men ej lika tätt. Hur många behandlingar som behövs, varierar från fall till fall och beror även på hur väl handlingsplanen som är uppgjord i samråd med dig, efterlevs.

 

Medicinsk Laser

Med fördel behandlas lokala inflammationer såsom bl.a. hälsene-inflammation, tennisarmbåge, hälsporre, artroser, muskelbristningar mm. Även besvär med herpes, bältros och eksem.

Att behandla med laserakupunktur istället för nålar är uppskattat av många klienter.

upp

 

Öronljus

Öronljuset består av vaxat rör med ventil i ena änden. Ventilen placeras i örongångens yttre kant, ett vakuum/luftundertryck bildas.

Vaxproppar, nedsatt hörsel, öronsus, besvär med bihålor m.m. behandlas med goda resultat.

upp

 

Xin Ping Terapi - Energi Psykologi

Kroppen lagrar allt som vi varit med om, hela vår historia finns energetiskt aktivt i alla våra livs

processer. Alla händelser som på något sätt stört vår balans, så som sjukdomar, olyckor skador, känslor av oro, ilska, rädslor, skuld, skam etc. som inte blev balanserade, helade, eller raderade, ligger som ett negativt energetiskt program i bakgrunden och skapar symtom och ohälsa.

Negativa erfarenheter är som frön som ligger där och aktiveras av allt som ger dem näring.

Den fysiska kroppen är som en karta där varje organ, vävnad eller kroppsdel kommer att med specifika symtom spegla störningarna som ligger på energiplanet.

I Xing Ping Therapy raderar man den negativa influensen av dessa program. Diagnoser och behandlingar sker helt med mentala tekniker som i väst skulle kunna beskrivas som parapsykologiska. Exempelvis kan man ta bort alla de negativa energetiska programmen som ligger som hinder för ens egen utveckling, eller att sjukdom inte läker ut.

Användnings områdena är oändliga!

upp